Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

mandag 27. september 2010

Sanna Ehdins tanker om low carb high fat revolusjonen

Jeg har skrevet om Sanna Ehdin som har doktorgrad i immunologi tidligere. 


Hun forteller mye om hvordan vi skal ta vare på vår helse ur et helhetsperspektiv.

Den maten vi spiser har en stor betydning for vår helse. Hun har skrevet flere bøker om helse, som er oversatt til flere språk. 2 av hennes bøker er oversatt til norsk og nå ser det ut til at resten kan bli oversatt. Danskene oversetter alle hennes bøker. Hun er strålende vakker og er i seg selv en god reklame for de helsebøker som hun skriver.

Jeg har limt inn et blogginnlegg fra den 14 april 2010.


Her snakker hun om Low carb high fat dietten som har gjort store fremskritt i Sverige. Her kan man ikke se at hun sliter med en vanskelig dysleksi.

"Men återinförandet av fettet och de animala produkterna, de mättade fetterna och kolesterolet är STORT ur en folkhälsosynvinkel! De nuvarande kostråden plockar bort fundamentet i det som skapar fungerande nerver, lugnt nervsystem, balanserad immunrespons, fungerande cellmembran, hjärnans funktion, hormonell balans, fertilitet etc – och så kallar de detta för hälsoråd?!

Dessutom lågfettskosten med margarin – vad smakar den maten? Ingenting eller äckligt. Det är min goda citronsmörsås som förhöjer den goda vildfångade pocherade laxbit som jag nu äter. Nä, bort med allt fett, det som gör maten god, mättar och ger lugn inuti. In med mycket kolhydrater och obegränsat med billiga, raffinerade kolhydrater – och du har skapat en massa ständigt sug, obalans, oro, inflammationer och miljoner annat skräp som kommer i kölvattnet.

Biokemisk obalans, näringsbrister, hormonell obalans, ständigt sötsug, grogrund för multipeladdiction osv. Vi dricker mer alkohol än någonsin idag, många har fastnat i spelberoende och knarket bara ökar i användning. Men staten tjänar ju stora pengar på både alkohol och spel, så varför skulle de bry sig? Det höga sockerintaget gör att smak och doftsinnet avtrubbas för mikrokapillärer förstörs, så smakar maten ännu mindre och det är bara kicken man är ute efter. Det som dämpar suget för stunden innan det måste lugnas igen.

Fint scenario. I vart fall för en läkemedelsindustri som tjänar pengar på symtomlindring och en livsmedelsindustri som tjänar på att vi är hooked på deras billiga sockermat (eller fruktossirapen som är den nya boven).

Vi kan dock ändra allt detta själva utan några statliga råd som säger det. Det är bara att ändra kosten och god hälsa följer som ett brev på posten. Livet har aldrig varit enklare. Därför en hommage till LCHF och alla ni som kämpat i motvind för detta. Vinden har vänt, vi står inför en matrevolution! Nu blir det spännade!

Bara ett exempel: Om du äter näringsfattig mat och konsumerar mycket alkohol har du vid 60 års ålder lika stor risk att dö som en vid 74 år. Alltså kan du öka din livslängd med 14 år genom att se till att sköta din hälsa! Mycket liv och hälsa att spara här alltså.

Förresten har jag nog aldrig ätit så mycket grönsaker någonsin, men så äter jag Gröna kuren varianten för den passar mig och jag bor i Kalifornien så jag kan få färska, fina gröna grönsaker hela tiden. Så skönt att inte vara fettskrämd längre för det goda fettet förhöjer smaken på allt jag lagar! Ren, rak och enkel artegen föda – life is good!"

http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/hommage_%C3%A1_lchf

Hun prøver selv mye av det som hun formidler, og tar seg tid til å trene opp gledesmuskelen sin. Det synes og føles når man leser om henne.

Det begynte med at hun gikk i veggen for snart 20 år siden. Mange helseformidlere har vært der og snudd om på livet sitt.

Hun har også en hjemmeside: www.ehdin.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar