Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

lørdag 11. september 2010

'Eat, Pray, Love
Igår leste jeg ut "Eat, Pray, Loe" av Elizabeth Gilbert, for den andre gangen. Det er ikke ofte som jeg leser en bok flere ganger, fordi det finns så mange bøker som ligger og venter. Eat, Pray Love er virkelig en koselig lesning, både lærerik og morosom. Elizabeth Gilbert byr mye på seg selv når hun skriver om sin egen reise til Italia, India og Indonesia i et helt åras tid. Det er både en indre og ytre reise hun går gjennom og den forandrer henne helt.

Boken har solgt i over 5 millioner eksemplar i bare USA, og oversatt til 35 språk. Nå er boken også film med Julia Roberts i hovedrollen. Den har premiere i Norge den 1 oktober.

Når boken begynner så er Elizabeths liv perfekt på overflaten, men hun mår mye dårligt. Hun er 32 år gammel, gift, lever i et fint hus og et spennende jobb som forfatter. De prøver å få barn, og det utløser en angst og fortvilelse. Hun oppdager for seg selv at hun ikke vil ha barn, og ikke heller å være gift. Hun vil være fri, reise, søke meningen med livet og å ha en nærmere kontakt med gud.

Skilsmissen som kommer blir en opprivende prosess, hun mister alt hun eier i den og blir skikkelig deprimert. I den her perioden går hun inn i en ny relasjon med en mann, men det her blir heller ikke bra. Hun bestemmer seg for å reise et helt år for å bygge opp seg selv og å finne tilbake til seg selv. Hun får kontakt med en forlegger som hjelper henne økonomisk slik at hun har råd å reise i et helt år, da hun ska skrive en bok om den her reisen. Hun magasinerer sine eiendeler hos sin søster. Siden er hun fri til å reise.

Hun reiser først til Italia, Roma, og blir der i fire måneder, Der lærer hun seg å nyte, og å snakke italiensk. Fra hun hadde vært undervektig etter skilsmissen og depresjon, går hun opp 11 kg i den her tiden. Slutter med de antidepressive og har det mer og mer bra med seg selv.

Deretter bærer det iveg til et ashram i India, der hun lærer seg meditere, be, og etter en lang indre strid finner hun sinnsroen.

De siste 4 månendene er hun på Bali i Indonesia. Hun går i læra hos en medisinmann, som lærer henne å meditere og sitt syn på livet. Det er på Bali som hun også finner kjærligheten, når hun minst av alt venter det.

 På det her året forvandles hun fra en dypt deprimert kvinne til en rofylt, livsglad og nyforelsket dame.

Jeg gleder meg til filmen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar