Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

søndag 3. oktober 2010

Mat som motvirker betennelser i kroppen.

Sanna Ehdin, dr i immunologi og forfatter, skriver på sin hjemmeside om IFD-maten, som har betennelsesdempende effekt i kroppen og er helsefremmende. Det er betennelser som ligger bak våre velferdssykdommer, og det forskes nå på bred front hvordan vi kan motvirke dette. IFD-mat kan for eksempel være sterke krydder som Chili, Gurkemeie, Cayennepepper, Ingefære, Løk og Hvitløk. Det er også bra å spise fisk, (ikke oppdretts-), oliv- og rapsolje, dyr som spiser av det naturen gir, tran, fargerike grønnsaker, og nøtter. Mat som har høy GI skal vi være forsiktige med. Vi skal lage maten selv og være forsiktig med industrimat, pasta, vitt ris, poteter, sukker og hvitt mel.


Man tenker at den betennelsesdempende maten minsker risikoen for hjerte-karsykdomer, allergier, astma, alzheimer, diabetes, kreft og andre sykdommer som grunnes betennelser i kroppen.

Her kan du lese mer:

http://www.ehdin.com/?id=1412

2 kommentarer:

  1. Denne maten kan vel også kalles steinalderdiett (evnt. optimalernæring eller LCHF (kun små nyanser mellom dem))

    SvarSlett
  2. "Mat som har høy GI" =?

    SvarSlett