Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

fredag 20. august 2010

Sofie Hexeberg i intervju hos MD Robert K. Su

http://www.carbohydratescankill.com/the-podcast          

De snakker om de gode helseeffekterne av lav karbo dietter, og hva blodprøver og pasienters livskvalitets løft når de har gått over på lavkarbo mat. De taler også om at vi spiser for lite fett, pga av at vi i flere år har blitt hjernevasket til å være redde for fett.

I alle de år vi har blitt advart for å spise fett, har antall overvektige, og diabetiker over verden. I USA er det her et kjempeproblem, men ikke bare der.

Også her har vi samme problem. Nå kommer det ene forskningsresultatet etter det andre og leger får praktiske erfaringer av fordeler med lavkarbo maten, i jemførelse med den dietten som myndigheterne anbefaler.

Likevel anbefaler Helsedirektoratet og det Svenske Livsmedelsverket fremdeles fettfattig kost, noe som leder til at folk spiser mer karbohydrater.

Vi vet mer og mer at raske karbohydrater gir oss mye helseproblemer. Selv de som er normalvektige risikerer helseproblemer ved feil kost. Det er ikke alltid det synes på utsiden. Selv normalvektige får hjerte-kar sykdommer, diabetes og andre problemer.

Derfor er det ikke bare en slanke diett, men også en helsediett.

Den norske legen Sofie Hexeberg har skrevet en bra bok om lavcarbo diett. Hun tar opp flere pasienter og deres sykehistorier, med blodprøveresultater med mere. Boken heter "Frisk med Lav- karbo"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar