Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

søndag 8. august 2010

Vår venn Rifat kan virkelig bake!Vår venn Rifat driver et kafe i Tyrkia, sammen med sin familie. Klokken 3 på morgonen må han opp for å bake dagens brød og kaker. Han prøvde med å ansette folk for å bake, slik at han skulle få avlastning. Da satte stamkundene foten ned. De likte ikke de nye brøden og kakene. Hvis ikke Rifat begynte å bake selv, gikk de noen annen sted for å kjøpe brød. Da fikk Rifat si opp bakerne og selv begynne å bake igjen. Det var en mann som selger klær i en butikk i nærheten som fortalte det her. Selv pleide han å spise mye når han kommer til Rifats kafe. Dessverre var brødet slutt når jeg tok bildene. Det var helt renset!

Bløtkakene er rene kunstverken. Jeg har sett en bryllopskake han hadde laget.
Husker ikke hvor mange etasjer det var, men det var mange, Det trengtes for det var over 130 gjester på bryllopet. Alle skulle ha et litet stykke, og den var kjempegod!

Det er ikke bare brød og bløtkaker han lager. Han gjør mange forskjellige sorter.

De selger også andre ting. Tyrkiske teer og kaffe, krydderier med mere.

De lager også et veldig godt tyrkisk te! Det blir oftest mer enn et glass med te.

Når vi var der i april kom det dit en ryss som kjøpte fersk presset appelsin jus. Hans sønn fikk utslett kring munnen av den jusen som servertes på hotellet. (All inclusive) Den var ikke ferskpresset som den de har her.
Her presser de appelsinene når kunden ser på.

Tekin pastanesi har åpent alle dager hele året. Da må de være på plass, og de hjelper hverandre for å klare det. Men iblant må de være slitne, selv om de sover en stund på dagen.

De er også turistavhengige. De fleste rundt omkring lever på turismen. Tjener de ikke penger, har de ikke penger å kjøpe før. De har ikke det økonomiske trygghetssystem som vi har her.

Walk in beauty, folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar