Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

torsdag 21. oktober 2010

Nå har jeg kontaktet HA!

HA er lokalavisen i Hamar regionen!
Dette er hva jeg skrev:
"Hei!


Jeg skriver til dere for å gjøre dere oppmerksom på legen Maria Gjerpe. Hun har ME og skriver blogg om ME.

Hun informerer om hva som skjer innen ME forskning i Norge og i utlandet. Det ser ut som om de norske forskerne ikke følger med helt. Igår var hun på stortinget og informerte om ME. Tilsammen med personer fra ME foreningen viste de en film og informerte om hvordan det er å ha ME, hvordan det er å ha ME og hva som skjer forskningsmessigt. Hun hadde også skrevet en bekymringsmelding til stortinget den kan man finne på hennes blogg "Marias Metode".

http://mariasmetode.wordpress.com/2010/10/19/en-bekymringsmelding/

Her er et litet utklipp: "Et poeng jeg mener norske helsemyndigheter ikke har tatt alvorlig nok, er muligheten for smitte av blodbanken vår av et HIV-lignende virus. Det siste året er det kommet to solide studier, den siste utført av de amerikanskje helsemyndigheter, der det er påvist en sammenheng mellom dette nyoppdagede retrovirus og sykdommen ME og det samme viruset og prostatakreft. Det siste året kom det også studier der man ikke fant denne sammenhengen. Forskjellige metoder for påvisning av retrovirus kan være årsaken til sprikende funn, men uansett er dette spørsmål som må avklares nærmere, som FHI skriver på sine nettsider.

.Vi vet ikke ennå om dette retroviruset kan gi ME, prostatakreft eller andre sykdommer.

Amerika, Storbritannia, Australia, Malta, New-Zealand og Canada har innført blodgiverforbud for ME-syke. Dette gjør de som et preventive strakstiltak for å beskytte de respektive lands blodbank. De medisinske rådgiverne mener det er alvorlig at et slik virus muligens kan smitte gjennom blod og dermed kan spre seg i blodbanken."

Og neste utklipp: "Dette er grunnene og noe jeg oppfordrer dere til å tenke over:

1. Vi vet ennå ikke hva dette retroviruset betyr, men vi vet at det er knyttet til alvorlige sykdommer som prostatakreft og ME og at det er funnet i blod hos mennesker.

2. Dette betyr at det kan være smitte i blodbanken vår i dag, og denne smittefaren kan øke i tiden som kommer.

3. Det betyr igjen at hvem som helst av dere kan risikere å få dette viruset i dere, dersom dere, eller noen i deres familie, en gang har behov for blodoverføring.

4. Per i dag har ME-pasienter kun blitt oppfordret til å ikke gi blod på lik linje med alle andre som føler seg syke. Dette kan virke ulogisk i og med at den rådende tilnærmingen i Norge i dag synes å være at ME skyldes en opphengt stressrespons og at kroppen i seg selv ikke er syk. Altså; om man handler og tenker rett, er man ikke syk lenger. Skal man som pasient ta dette innover seg, er man altså frisk nok til å gi blod."

Når man engasjerer seg i forskjellige ME blogger, så blir det også tydelig at mange som har gått på Lightning process 3 dagers program, og ikke har blitt bedre, eller til og med blitt dårligere. Man har kanskje stått på benen i et halvår og siden kollapset. Da har de fått høre av lærerne i Lightning process kursen at de ikke har gjort kursen rett.

Jeg skulle ikke anbefale noen å gå på LP når de sliter med ME. Vi vet for lite. Er det slik at de lær seg å ikke lytte på kroppens signaler og er bærer av det nyte retro viruset? Hva blir det for konsekvenser?

Jeg er psykolog og har sett mange som overprestert i lang tid, og ikke kjent på hva kroppen har signalert. Det kan bli virkelig alvorlige konsekvenser av det.

Nå lærer vi oss også at folk har fått ME etter infeksjoner og vaccinering.

Når gjelder tankene om at ME handler om en stressrespons av kroppen, så er det en teori blant mange. ME er fremdeles en gåte. De ser ut som om vi trolig kommer å finne ut at det egentlig er flere forskjellige diagnoser.

Selv har jeg utmattelsesyndrom, som kommer av en rad forskjellige typer av belastninger. Jeg blir meget betenkt over hvordan mange tror på enkle løsninger på komplexe problemer, og hvordan teorier som uttales flere ganger til sist oppfattes som sannheter.

Det er ikke teorier og enkle løsninger som vi trenger. Det er fakta på bordet, og til det trengs det mer forskning!"

Dessuten ringte jeg opp redaksjonen og fortalte dem om ME og virusforskningen.

Nå får vi se om de gjør noe med det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar