Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

lørdag 14. januar 2012

Tjomlid analyserer markedsføringen av Lightning Process

"LP baserer seg også på et par kjente teknikker, blant annet kognitiv terapi, en form for psykoterapi som enkelt sagt handler om å få pasienten til å endre tankemønstre som er uheldige, og som har dokumentert effekt for en del psykologiske lidelser. Så det er ikke usannsynlig at LP kan hjelpe en del mennesker med enkelte typer lidelser. Problemet er at vi ikke vet fordi det ikke finnes vitenskapelig dokumentasjon på effekt, og dermed må det regnes som alternativ behandling som ikke burde selges til alvorlig syke personer.

Men enda verre er det at LP i bunn og grunn er ren business. Det markedsføres aggressivt mot ME-syke med villedende påstander og mirakelhistorier. Som vi skal se brukes det til dels «skitne metoder» for å gjøre dette treningsprogrammet spiselig for folk i sentrale posisjoner, og det kanskje verste av alt er at bivirkninger feies under teppet og bortforklares med at det er brukerne som «gjør LP feil»."

"Slik LP markedsføres og selges i dag er det helsefarlig og grovt uetisk. Villedende markedsføring, ingen dokumentasjon av effekt, ingen informasjon om bivirkninger, og uten noen standarisert bruk av Prosessen. Enkelte LP-tilbydere trekker åpenbart Prosessen alt for langt og gruser personer som ikke lykkes. Det er farlig, det er uakseptabelt, og det burde Helse-Norge få satt en stopper for."

Les mer her .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar