Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

fredag 27. januar 2012

Hvem har ansvaret?

Jeg har en kronikk i HA idag, som heter "Hvem har ansvaret?". Jeg har ennå ikke noen link til den på HA nå, men har fått vite at djungel trommene har vært aktive idag. På Facebook fikk jeg lese at bloggeren Gunnar Tjomlid har en scannet versjon på innlegget i sin blogg Unfiltered Perception . I vårt digitale samfunn sprer ting seg raskt.
Innlegget begynner med: "Jeg skrev i november om ME syke som hadde blitt mye dårligere etter å ha prøvd Lightning Process, LP. "Baksiden av glansbildet". For noen dager siden skrev skeptikeren og bloggeren Gunnar Tjomlid skriver i sin blogg http://tjomlid.com om markedsføringen av Lightning Process. Han har gjort en bra og grundig analyse av den villedende markedsføringen av LP. Fokus er journalisten og LP coachen Live Landmark som har en firma der hun driver med LP. I analysen fremgår det hvordan hun endrer sin argumentasjon og unndrar seg ansvar når kunnskaper om ME og de ME syke forandrer seg i media. Jeg har personligen lenge undret meg over hvorfor ingen har konfrontert hennes uttalelser i media. Kan det være slik at man må fulge godt med for å se hva som skjer? "
Jeg har tidligere skrevet en kronikk om ME og LP på HA. Baksiden på glansbildet.

2 kommentarer:

 1. Flott innlegg! Jeg har selv undret meg over det samme i lang tid. Det virker som om mange er redde for å si noe negativt om Live Landmark, at hun da vil få sympati og at kritikken da vil virke mot sin hensikt. Jeg mener det ikke er riktig. Det sanne bildet må frem og må nå flere enn de som leser blogger om ME, det er jo mange syke mennesker som blir enda sykere av denne "behandlingen". Det er sikkert noen som kan få hjelp av LP, men kanskje for andre diagnoser enn ME? Hvordan ble det til at LP alltid blir nevnt i samme sammenheng som ME? F.eks i nesten alle de nyhetsoppslagene og artiklene jeg har lest om funnene til kreftlegene på Haukeland, så nevnes også LP. Det er kanskje ikke så rart at nesten alle mine venner på ett eller annet tidspunkt har kommet til meg og gitt meg råd om en behandling de har hørt om som hjelper nesten alle med ME.... Heidi

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig i at det er viktig å informere om de tristere sidene av Lightning Process. Det er altfor mange som blir skadelidende av at informasjonen ikke kommer frem.
   Gunnar Tjomlid har gjort et godt arbeide når han har gått markedsføringen grundig i sømmene. Det er også en stor fordel at han selv ikke har ME. Det er trist at det her ikke er gjort tidligere. Det finns mye informasjon nå. Det er bare å spre den videre.
   Når man beskytter Landmark og bare forteller om glansbildene, da offrer man alle de som ikke har effekt av LP. Er det slik at man tenker at det er smeller man får ta? Det er interessant å se om folk identifierer seg med Landmark eller de syke, også barn, som har blitt mye dårligere etter LP.

   Slett