Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

mandag 31. januar 2011

Får vi virkelig høre sannheten om mobiltelefonen?

Penger er makt, enten vi ønsker å se det eller ikke.
Jeg fant det her blogginnlegget:

http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/hj%C3%A4rntum%C3%B6rer_d%C3%A4r_mobilen_anv%C3%A4nds

Uavhengige forskere har dokumentert alvorlig helserisker av mobilstrålning. Akkurat som i spørsmålet om kost og helse, finns det store økonomiske interesser. Forskere lar seg kjøpes av industrien.  Vitenskapelige studier kan være vanskelige å tolke. Det som er sant i en epoke kan være falsk i en annen.
På grasrotnivå har vi et dilemma. Hvem skal vi tro på og hva passer akkurat meg?
Vi må tenke selv, men hvor skal vi lete etter beslutsunderlag?
Noe jeg ser mer og mer på svenske blogger er om en forsker har noen økonomiske interesser i det som han eller hun gir ekspertkommentarer i. For noen år siden ble en ekspert på det svenske livsmedelsverket (tilsvarende Mattilsynet) avslørt i å få lønn fra margarinindustrien. Samme person hadde anbefalt svenskene å spise lettmargarin og advart folk for å spise smør. Jo flere slike avslørenden som kommer frem, desto mere skeptiske blir folk.
Det samme gjelder alle de syke mennesker som har spist ifølge myndighetenes anbefalinger, men som har blitt friske når de har gjort motsatt.
Legemiddelsindustrien har gjort store penger på at vi lever feil. De er vinstdrivende foretak og driver ikke velgjørenhet. Skal vi dermed komme videre innen forskning på andre områder innen helse, må pengene komme fra annet hold. Nå har vi KAM-forskning i Tromsø, men hvor store resurser har de i det store sammenhenget. Hvordan påvirker det de styrende i Norge at staten eier aksjer i legemiddelsindustrien?
Jordbruks og livsmiddelsindustrien er også en viktig faktor i Norge. Kan det påvirke helserådene?
Lobbying virksomhet er ikke et nytt ord.
Nei. Vi må tenke selv, men hvem kan vi stole på?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar