Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

fredag 27. mai 2011

I sin egen kraft!

I vårt alt raskere samfunn er det lett gjort å splitte opp sin energi og oppmerksomhet på mange områder, samtidlig. Det leder til stress fordi hjernen ikke er laget for det her. Det leder til at vi mister kontakten med den indre balansen, og vi føler oss mer og mer kraftløse. Når vi mister kontakten med vårt indre, da glemmer vi også hva som får oss å finne hjem til oss selv igjen. Vi trenger å finne stunder der vi sentrerer oss igjen. Hvis vi ikke gjør det, da mister vi oss selv.

Det er i stunderne der vi sentrerer oss, alltså er her og nå, da vi lader opp oss igjen. Det er i vårt eget nærvær vi kan kjenne et øyeblikks ro.
Det er når vi glemmer fortiden og fremtiden, som vi er er og nå, og er i vår kraft!
Det er når vi taler vår sannhet som vi er i vår kraft!

Så enkelt men likevel så vanskeligt. Det er mye som får oss at glemme vårt nærvær. Kanskje er noen redd for å være nær seg selv, fordi det kan komme opp ubekvæme følelser. Når vi prøver å unnvike våre smerter, springe fra oss selv, da følger de etter oss som en skygge. En klok mann sa: problem har flytvest. De kommer alltid opp igjen! Det hjelper ikke å springe fra seg selv og å søke lindring fra utsiden, det materielle, og i andre mennesker. Det begynner med et vaklende håp om å tro at det er muligt og at man kan!

Det er når vi er beredt til å snu om og å begynne å møte oss selv, som livet kan begynne om.

Når jeg var som mest utslått, da følte jeg på min sjelelige styrke, min indre kraft. Det var en stor paradoks til min fysiske tilstand. Kontrasten var enorm. Jeg møtte min sterke sjel, når jeg trengte den som mest. Vi har en sjel, som er vår styrke, hvis vi tørr å møte oss selv. Det finns håp!

Hadde jeg aldrig vært syk og fortsatt var i arbeide, hadde jeg aldri fått møte den her siden av meg selv. Da hadde jeg ikke visst om det. Livet er mye mer enn det som vi ser på overflaten!
Vi er faktisk helt OK!

Med all min kjærlighet, ønsker jeg dere en god helg!

2 kommentarer:

 1. Oi, jeg trodde du skulle skrive et innlegg om mat!
  Antakelig har jeg en koblingsfeil i hodet som raskt assosierer ting med mat.

  Det kan nesten bli for mye her og nå-fokus, selv merker jeg at det er vanskelig å planlegg og ha et realistisk bilde av ting fordi jeg har så stort her og nå fokus. Likevel: Jeg skjønner hva du mener.

  Det skal mye til for å snu sykdom til ressurs, men det er veldig givende når en får det til.

  Ønsker deg en flott helg!!

  SvarSlett
 2. melivetpaaslep.
  Tror ikke det er feil på din koppling i dag.
  Har skrevet et inlegg om fiskesuppe idag.
  Det er ikke lett å planere når man ikke vet hvordan morgendagen blir. En ting til som gjorde det vanskelig for meg var når hjernetåken var mye verre enn idag. Simultan kapasiteten var veldig dårlig. Da var det bra med penn og papir!
  Nei, for oss som lever eksotisk, med langtidssykemelding, får veldig mye her og nå. Det er mye man møter hos seg selv da.
  Likevel så håper jeg at jeg får beholde kontakten med sjelsstyrken når jeg er frisk. :)

  SvarSlett