Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

søndag 7. april 2013

Det er du selv som har gjort det!

Jeg har de seneste ukene vært mye offline fra internett. Det er godt å variere aktivitetene, og å fokusere på det som er her og nå, hva det nå er for enhver tid.

Det innebærer også at tankene flyter sine egne veger, med forskjellige refleksjoner. Tankene tar nye baner når man har mange meditative stunder.

Tenker det er viktig å gi seg stunder med mental hvile.

Det er viktig med tid for restitusjon ikke minst for de kognitive vanskene, sammen med smertene, å gi kroppen tid til (forhåpentlig) restitusjon.


Noe som har begrenset mitt liv de seneste årene, foruten at jeg har vært i dårlig form, hatt smerter med mere, er de kognitive vanskene. Selv om jeg synes det er bedre enn det var, har jeg fremdeles en veg å gå.

For noen uker siden ga jeg min mann ros, fordi han hadde trukket gardinene før stuevinduet når jeg nå hadde migrene. Syntes det var skikkelig snill! Han sa, "Det er du selv som har gjort det! Det gjorde du før du gikk på toalettet! " Oi sann! Jeg husker det fremdeles ikke! Likevel tror jeg ham. Stoler mer på hans hukommelse enn på min! Toalett besøket kan ikke ha vært så lenge som 5 minutter. På den lille tiden var det helt glemt.

Ofte kan man mobilisere seg når jeg snakker med folk på byen eller en time på cafe besøk, for å bli mer ukonsentrert etterpå. Likevel har jeg vært "uorganisert" på legetime. Det er ikke morsomt, men likevel er det bra det blir tydelig for legen.

Et annet eksempel er et cafebesøk sammen med en venninne. Hun fortalte om at hun blitt politisk aktiv her i byen, noe som var nytt for meg. (Trodde jeg) Hun sa at hun hadde fortalte om det allerede forrige gangen vi møttes.
Det eneste jeg sa da var at det her var en av mine vansker. Hun så ut som et spørsmålstegn, og snart så det ut som et lys som ble tent. Aha!

Når jeg tenker på det her, undres jeg over hvor interessant det kan være for en arbeidsgiver å ha meg på arbeidsprøvning i høst.
Hm! Tror jeg skal satse på mer restitusjon og helsefremmende aktiviteter i månedene som går.

5 kommentarer:

 1. Ta deg tid, god tid Anna-Lena.
  Ønsker deg ei fin uke!
  Bibbi

  SvarSlett
  Svar
  1. Tid skal jeg ha! Ingen ide å begynne for tidig.
   Håper du også får en fin vårlig uke, Bibbi! :)

   Slett
 2. Gardiner som trekkes for, kaffe som du selv sjenker i koppen, santaler du ikke husker, og kanskje til og med blogginnlegg som er glemt?
  Tror det er mange som ikke forstår hvor hardt rammet man kan bli kognitivt ced ME.
  "Jammen herregud, jeg glemmer da ting jeg og" er vel en frase de syke har hørt mer enn en gang.
  Men så er det noe med at en selv kjenner srg selv best og VET hva som er "normal" glemsomhrt og hva som er totalt utenfor sin egen kontroll.

  Jobbutprøving til høsten ja. Kanskje greit at NAV får sett denne siden av sykdommen også?
  Derimot ikke sikkert det er spesielt heldig for din tilstand.. ♡

  Ønsker deg gode dager og bedring, bare bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Et par skrivefeil ser jeg nå.. Å legge inn kommentar via mobil har sine begrensninger...
   santaler = samtaler
   cet = ved
   srg = seg
   glemsomhrt = glemsomhet

   Slett
  2. De her kognitive vanskene er ikke normale. I 90-årene gjorde jeg utredninger på folk der jeg blant annet studerte kognitive funksjoner. Det var veldig spesielt når jeg selv fikk store kognitive problemer. Jeg er ikke den eneste med ME som har vært redd for om vanskene kom av en begynnende demens. Men det var det takk og pris ikke for min del.
   De her vanskene er så sårt for mange at de ikke forteller om hva de sliter med. Andre får som du skriver høre om de friskes glemske. Alle kan glemme men ikke så mye og så ofte som de med ME eller andre sykdommer som rammer det kognitive.
   Jeg blir henvist til Skogli, og da får jeg se hva vurderingen blir. Om jeg skal arbeidsprøve eller søke uføretrygd. Uansett bidrar jeg til felleskapet på min måte.
   Ønsker deg også fine dager, og lykke til med det fine arbeidet i ME foreningen!

   Slett