Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

torsdag 25. august 2011

Nei da! Det er ikke noe selvportrett!

Det er bare en liten gubbe som velkomnet oss på Hotel Grande i Geiranger, hehe! Humor og det å le åt seg selv kan mange ganger være en god hjelp for å komme videre. Da kan man se seg selv fra utsiden og få et annet perspektiv. Når vi ikke kan le åt seg selv da låser vi oss. Vi tar ille opp for veldig mye og vi kommer ikke videre. Hva vi skal le av, det er opp til oss selv. Det kan ikke styres av andre.
Noen kanskje fleiper om seg selv hele tiden, og ser ikke ut til å ta seg selv alvorlig i det hele tatt. Kanskje den personen egentlig tar seg på så stort alvor at hun eller han ikke tørr å nærme seg selv.
Det kan være veldig mye som gjemmer seg bak maskene, som vi ikke tørr å vise frem. Det er ikke alt som skal vises frem heller, og vi må selv avgjøre hvem vi skal slippe inn i vårt private rom.
Det handler om en balanse, og jeg tenker at den bestems av dagsformen.

Hva tenker du?

4 kommentarer:

 1. Hei Anna-Lena.

  he he he ja humor og selvironi er den korteste veien mellom to mennesker.
  I perioder i livet er det ikke så lett å beholde ballansen mellom ytre og indre miljø. Dette er en utfordring på livets vei. Hvordan jeg møter opplevelser avgjør mye.
  jeg tror vi mennesker er skapt forskjellig. Noen er kolerisk, sanvinsk, flegmatisk eller melankolsk. Kanskje vi bør tilstrebe oss å ha litt av alle temperamentene. :-)

  mvh. hasla

  SvarSlett
 2. Velkommen Hasla!
  Visst er vi forskjellige. Men hvis vi gir oss tid til å lære oss selv å kjenne, kanskje vi oppdager nye sider hos oss selv som vi ikke visste at vi hadde. Det kan jo skje at det bor et sjarmetroll i oss alle!

  SvarSlett
 3. Jeg tenker at humor og sjølironi gjør alt mye lettere! Galgenhumor er også svært viktig!

  SvarSlett
 4. Galgenhumor kan være veldig morsomt og viktig. Det kan også gi kraft, så lenge man ikke trykker ned seg selv. Den forløsende humoren. Snakk om at den kan hjelpe til å forløse spenninger...

  SvarSlett