Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

søndag 19. desember 2010

Matrevolusjonen for evolusjonen...

Jeg anbefaler en bok om kost og helse som kommer ut i januar. Det er den svenske legen Andreas Eenfeldt, spesialist i allmennmedisin, som har skrevet boken "Matrevolutionen"
Jeg har følgt kostdoktorn som han kaller seg på sin blogg: http://www.kostdoktorn.se/ og intervjuer på youtube. Det er mitt inntrykk at han er en kunnskapsrik og engasjert lege, som presenter sine kunnskaper på en nyansert måte. Derfor tror jeg at boken blir mye verdt å lese. Det vi tidligere har lært oss om mat ser ikke ut til å holde idag...

"Beskrivelse:"En vetenskapligt välunderbyggd bok, skriven av en läkare som verkligen själv hanterar överviktiga och sjuka patienter."


FREDRIK NYSTRÖM, professor i internmedicin

"Matrevolutionen är en bok som jag hoppas att så många som möjligt läser! Den visar på ett mästerligt sätt vilka grava systemfel som många av dagens kostråd bygger på och hur förda bakom ljuset vi alla blivit under lång tid."
JONAS COLTING 4-faldig VM-medaljör i triathlon

Solveig tappade 168 kilo. Kennet kunde lämna tillbaka tio av sina tolv mediciner till apoteket. Ett epileptiskt barn slutade plötsligt få anfall. Nya fall dyker upp dagligen och de har något gemensamt. Fascinerande nog har de börjat äta tvärtom mot vad de tidigare fått höra var nyttigt.

Läkarvetenskapen har länge blundat för sådana berättelser. Men nu händer något. Allt fler moderna stora studier visar att det är dags att tänka om. Gårdagens lightprodukter inte bara smakar sämre och är fyllda av tillsatser. De visar sig också vara dåliga för vikten och hälsan. Det är hög tid för riktig mat igen.

Detta är en revolution. Vill du också äta dig till en bättre hälsa?

ANDREAS EENFELDT är läkare och driver Sveriges största hälsoblogg Kostdoktorn.se. Här är kunskapen som dagligen får 10 000 att besöka den - och mer. Boken avslutas med ett guideavsnitt fyllt av tips och recept samt vanliga frågor och svar: Allt du behöver för att starta din egen matrevolution" (http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=917424129X)

Vi er helt tydelig mange som ikke tåler den maten som vi har vært vant til å spise. Jeg søker videre på hvis det er mere mat jeg ikke tåler, Andreas Eenfeldt er en av mange som inspirerer meg til å søke videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar