Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

fredag 16. august 2013

Man blir hungrigare av kolhydrater och mättare av fett.

Martin Ingvar deltar aktivt i lavkarbo debatten, og den her gangen i http://www.svd.se/ .

Her er en del av artikkelen:

"Han menar att den medicinska professionen borde inta en ödmjuk hållning till vad folk stoppar i sig.
– Vi har medverkat till att folk äter lightprodukter som innehåller en massa korta kolhydrater. Drickyoghurt som marknadsförs som nyttig kan innehålla lika mycket socker som en läsk.
Han håller med de fem läkarna i mycket av det de skriver, men inte när det gäller fett och kolhydrater. Enligt Martin Ingvar äter vi i dag så mycket kolhydrater att vi blir metabolt störda vilket leder till högt blodsocker och diabetes.
– Om man äter så mycket kolhydrater som Livsmedelsverket rekommenderar blir man hungrig. Man blir hungrigare av kolhydrater och mättare av fett. Vill man reglera sin vikt ska man minska på kolhydraterna och öka på fettet, säger han.
Det viktigaste är att man inte köper förpackningar med fler än två eller tre e-nummer utan lagar mat från grunden."


Jeg tenker det er trist for alle syke folk som har fulgt myndighetenes anbefalinger og dermed blitt sykere. Når man står med et forhøyet kolesterol får man lese seg inn, og det er mye å lære. Man kan bare gjøre så godt en kan. Det er godt med alle fagpersoner som står frem og retter opp i alle mistak som har gjorts. Det har vært litt av en jobb å gjøre, og det har kostet for de leger som begynte å informere om lavkarbo. Vi er mange som føler takksomhet for det arbeide som de har lagt ned.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar