Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

tirsdag 22. januar 2013

Simple Living i Luksusfellen.

Vi kan idag se en trend som handler om å leve enklere på mange måter. Jeg leser oftere om folk som har kjøpstopp i en periode, og det er interessant å lese om den prosess som mange opplever når de har kjøpstopp. På bloggen Luksusfellen kan man lese flere råd om hvordan man kan leve livet enklere:

"Reduser forbruket og utnytt det du har – Simple Living – enkel livsstil på norsk – øker stadig i popularitet, men det er lett å falle for fristelsen å kjøpe dette konseptet «ferdig» da det stadig dukker opp butikker som selger «gamle» og «slitte» ting for en dyr penge og vi blir narret til å tro at nærhet og omtanke betyr at vi må omgi oss med omgivelser og nips av en spesiell type og kle opp barna våre, og oss selv, i hvite og gammelromantiske gevanter mens vi serverer «hjemmelaget» ripssaft og cupcakes av småblomstret servise i det nygamle hagemøblementet foran den nyoppussede sveitservillaen…
Slutt å se hva andre har og konsentrer deg om å være glad for det du har selv! Du trenger ikke kjøpe noe som helst for å finne lykken!
Det handler om hva vi gjør og ikke om hva vi eier av ting! Forenkle livet ditt – både fysisk og mentalt!
Målet er å bare kjøpe det vi virkelig trenger – men om du allerede har havnet i «Eier-alt-for-mye-fella» så se om du kan plukke opp noen tips her:
- Finn ut hva som er viktig for deg og begynn i det små med å kvitte deg med det du ikke trenger. Gi bort, bytt bort eller selg.
- Bor du i en leilighet eller et hus med flere rom så tar du rom for rom. Ta vare på det som du virkelig trenger og det som virkelig betyr noe for deg.
- Blir det for mye med et helt rom om gangen så ta ett og ett skap eller en bod eller et område.
- Ha tre poser klar: «Gis bort», «Selges», og «Kastes». Bruk regelen om at har det ikke vært i bruk på to år så gi det videre. (La også barna rydde rommet sitt ved hjelp av dette systemet).
- OHIO! Forkortelse for «Only Hold It Ones». Har du noe i hånda så bestem deg en gang for alle hva som skal skje videre med det – ikke legg det fra deg igjen – men putt det i en av posene – eller om du er helt sikker på at det kommer til nytte så kan du legge det tilbake der det hører hjemme.
- Lag en regel som passer for deg angående hva du trenger å eie. For eksempel kan du sette en grense ved antallet 10 av hvert klesplagg, eller maks antall et eller annet av andre ting du har lett for å eie for mange av på en gang.
- Gjør det samme med dine forpliktelser og arbeidsoppgaver! Sett grenser for deg og dine omgivelser slik at du unngår å bruke energien din feil og stadig være på etterskudd med det du skal gjøre."

 
Nå skulle jeg ikke kunne leve i følge alle rådene som man kan lese om i det her innlegget, men det gjør ikke noe. Det er meningen at man skal gå inn i seg selv og tenke over hva som er viktigst for en selv. Vi må finne våre egne veger. Vinsten av det her blir at man gjør bevisste valg, i motsatt til å gå gå på autopilot som det er altfor lett å gjøre når en lever et aktivt liv. Når man bremser opp og tar seg tid til å reflektere er vegen kortere til å leve et rofyllt liv.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar