Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

søndag 31. juli 2011

Kjærlighet er fravær av ondskap!


Kjærligheten rommer ingen ondskap. Ondskap er fravær av kjærlighet.
Da er det ikke rart at vi sliter mellom denne dualisme, når vi møter begge deler i livet.
Ont og godt. Kjærlighet og ondskap.
Det er til tid å tenke etter veldig nøye. Hva blir konsekvensene av våre valg?
Det er lett å tråkke feil når vi handler i affekt!
Vi har sett en del av det den seneste uken. Det er ikke forbausende. Det er fullt menneskelig!
Mer imponerende er det når forskjellige personer med meget traumatiske erfaringer, kort tid etterpå viser en stor visdom. Et meget kjent eksempel er når et ungt AUF-medlem i et intervju på CNN ble spurt om de nå ønsket å bekjempe terror. Hennes svar var: "Hvis en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen" ♥ ♥ ♥
Jeg tenker på de personer som hetset og skremte innvandrere en stund etter bomben eksploderte i Oslo. Hvor er kjærligheten?
Ungdomer som presis har vært i helvetet viser mer kjærlighet, enn andre som ikke var i nærheten. Hva er det for speilbilde som holdes frem mot oss andre? Hva er det for følelser som skjuler seg i den sårede folkesjelen? Hvordan skal vi få fred når vi gjemmer på så mye sinne? Hvordan lever vi i kjærlighet, når dert finns så mye sinne og frustrasjoner under overflaten?
Folket har vist en fantastisk vilje til å velge kjærlighet, samhold og åpenhet. Det har vi sett i de fantastiske rosentogen over hele Norge. Som svensk i Norge mener jeg at det kan nordmennene være virkelig stolte over! Det har vært så mange fine taler fra flere hold! Gatene i Oslo var fulle av Kjærlighet! Det har vært flere som har satt ord på følelser. Det har vært bra.
På internet har jeg også observert frustrasjoner og sinne. Det er også en viktig del av det som skjer. Hvis vi skal leve i et fredeligt samfunn, da trenger hver og en av oss se inn i vårt eget grums. Vi trenger å arbeide med oss selv for å leve mere harmoniskt. Det er vårt eget ansvar å se hva vi selv bidrar med til det følelsesmessige fellesskapet. Det finns sinne mot ABB, og det er en naturlig reaksjon. Det er naturlig å føle raseri i en slik situasjon. Da er det tid for å gå langsomt, fordi det kan være fort gjort å tråkke feil. Det er lett  gjort å agere ut det, og å si og å gjøre ting som ikke er så hyggelig å stå for etterpå.
Kjærlighet og sorg hører sammen. Den som vi elsker, savner vi når vi ikke lengre kan møtes.
Når vi er i sterk affekt, da er det fort gjort å miste kontakten med kjærligheten, selv om det går å forstå.
Et velkjent sitat fra "The Course In Miracles" er : "Vil du ha rett eller vil du være lykkelig?"
Det er en setning som kan føles som veldig krevende, samtidlig som veldig viktig.
Vi har ett indre arbeide å gjøre mot indre fred.
Det er kjærligheten som overvinner ondskapen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar