Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

lørdag 30. juli 2011

Brobygging

Det snakkes mye om å ha et samfunn der vi holder sammen idag. Og samholdet har vært godt de seneste dagerne. Jeg har snakket med innvandrer som nå føler seg lettet over at de ikke var en muslim som gjorde det her angrepet på norsk demokrati. De er forferdet over det som har skjedd. Hvordan kan noen skyte ungdomer, barn?
Norske muslimer var redd for at det skulle vise seg at terroristen var en galen muslim. Da tror de at det skulle være store problemer. De opplevde at det ble en hets mot muslimer bare en time etter bomben small. I Oslos gater ble muslimer hetset fordi de var den de var. Alt det stoppet opp når det viste seg at massmorderen var nordmann.
I stedet ble det en katastrof som berørte alle. De som døde var av forskjellige nasjonaliteter, og sorgen ble felles.
Hvor fikk ABB inspirasjon til sin forferdelige menneskesyn og sine handlinger?
Hvordan ser man på muslimer i Norge? Det er en del grums å finne, ikke minst på internet. Det kommer i dagerne frem muslimhets på blant annet internet og man lurer på hvis det finns fler ABB der ute som er kapabel til det samme som skjedde for en uke siden. Jeg ser at svenske aviser lurer på det samme.

Dialogen mellom kulturer er veldig viktig, der man kan uttrykke hva man føler for hverandre og samtidlig høre hvordan man selv oppleves. Jeg fann en slik blogg den her uken der forskjellige personer hadde en diskusjon rundt de her spørsmålen. Hennes nickname er Brobyggern . Hun er urprungligen fra Iran, og har i sin blogg skrevet hvordan hun har opplevd den seneste uken. Kommentarfeltet viser en debatt som trengs. Vi trenger å lære av hverandre og om hverandre for å fortsette leve sammen i fredlige tilstander. Det er når vi ikke snakker med hverandre og er interesserte av hverandre som grumset vokser. Vi trenger å spørre hverandre "Folk sier det og det. Hvordan er det egentlig?" Hva synes du?
Man får interessante svar.
Jeg har ved et flertall tilfeller snakket om terrorisme med mine tyrkiske venner. Det har lært meg deres syn på selmordsbombere og terrorisme. De ønsker like lite som vi å assosieres med terrorisme! De mener at man må være syk i hodet hvis man blir selvmordsbombere eller annen type av terrorist. De tenker at det finns bakmenn som lyver om koranen og hjernevasker ungdomer til terror. Noen sier at terroristen ikke har noe eget liv og derfor vil ødelegge for dem som har et liv. Noen sier at Islam er for friske mennesker, ikke syke. Jeg har snakket med kurder som har samme tanker. De sier at de er sinte på de land som sponsrer terrorister med våpen og penger. Jeg har truffet iranere som sier at religion kan være meget farligt.
Jeg tenker at ideologier og religion kan være farlig hvis man ikke ser opp. Når man tenker at sin egen gruppe er bedre og former enn de som er utenfor, da kan vi ha begynnelsen på noe riktig farlig.
En sterkt troende eldre mann som vi kjenner i Tyrkia sier at vi må se er for menneskeheten og å handle deretter. Å døde og å traumatisere mennesker er ikke riktig. Det skader menneskeheten, sier han. Vi skal åpne våre hjerter, og hjelpe hverandre og å ta vare på naturen, sier han. Vi er kommer alle fra Adam og Eva og er derfor alle slekt med hverandre.
Det her påminner meg om hva jeg har lært meg om hva ursprungelige amerikaner står for. We are all related!
Den nyåndelige bevegelsen står for det samme.
Vi må se hva vi har felles mellom folkene. Det er der vi må begynne. Vi har allerede mange brobyggere og trenger enda flere. For barna sin skyld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar