Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

onsdag 28. juli 2010

Tyrkisk basar 2På en tyrkisk basar kan man finne mye rart. Det er lett å finne klær og skor til bra priser, men man får se opp med dårlig kvalitet. Man kan gjøre veldig bra kjøp på basar. Mine favoritter er håndlagade duker. Jeg har selv vært fornøyd med mine innkjøp, og flere damer har vært glade med å få tyrkiske duker i gaver. De er helt nydelige. Når det gjelder klær får man se opp, men også her kan man finne ting med god kvalitet. Det man får se opp med er for eksempel 4 t.shirt til 10 euro. Når det er for bra for å være sant så er det oftest det. Når man kjøper klær vil man gjerne ha dem en stund. Derfor kan det være bra å legge til noen tyrkiske lire å få bedre kvalitet.

Jeg kjøper gjerne krydderier på basar. Man finner mange forskjellige krydderier og de er gode. Nøtter og mandler koster litt i Tyrkia også, men de er veldig gode!

På sommeren kan det være varmt å gå på basar. Når de har tak over basarområdet så trenger en ikke å bli solbrendt, men varmen står still når det heller ikke er noen vind. Derfor er det lurt å ha en flaske med vann med seg. Man må drikke mye i varmen for å holde seg i form. For å unngå den varmeste tiden på dagen kan det lønne seg å stå opp tidligere på dagen. Når man kommer til basaren på morgenen har det ikke rukket å bli så varmt, det er ikke så mye folk og det er enklere å få et bra pris når man er den første kunden på dagen. Den første kunden er viktig for dem, slik at dagen blir lønnende. De har en liten rituale at de legger den første seddelen på gulvet. Da håper de på at dagen skal bli god og at de skal tjene nok penger til å kjøpe mat og å betale sine regninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar