Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

lørdag 20. oktober 2012

Mindfulness och KBT - tv4 2011Det er spennende å lære seg hvor helsefremmende meditasjon og mindfulness er. Jeg bruker begge deler hver dag og det er så behagelig at man blir avhengig av det. Jeg mediterer 2 gange hver dag, på både gode og dårlige dager. Jeg har brukt pusteteknikker i flere år, og tilstedeværelse er et stort behov, og det tror jeg fremdeles blir viktigt den dag jeg blir frisk. Det er en sund og behagelig livsstil. Det er avslappende og man går gjennom en indre dypere spennende process. Ting som var viktig førr, er det ikke lengre. Det er som å ha gamle klær som man ikke har behov eller glede av lengre, og skreller jeg klærne av meg og legger det fra meg på livets veg. Jeg blir ikke frisk, men livet er likevel godt å leve. (naturligtvis ikke hver dag) og når gamle følelser kommer opp i dagen, puster jeg meg gjennom dem tils de forsvinner.
Det er spennende å følge med ME syke personer på internet, med tanke på mindfulness og skapende kreativitet. Det er så mange som er imponerende kreative, enten det er fotografering, male bilder, strikke klær, lage smykker og så videre. Jeg har kontakt med en del ME syke som mediterer regelmessig. Det får meg å tenke at når når livet gjennom sykdom gir begrensninger, da mobiiseres de resurser som tross alt finns der. Den kreative fantasien leder oss videre.
Når vi sentrerer oss i kroppen og ikke splitter opp oppmerksomheten på en masse ting, da får vi samlet oss og står på en måte stadigere på landbakken. Det er likevel lett å snuble.

Når kommer til meditasjon og affirmasjoner har jeg også blitt inspirert av immunologen Sanna Ehdin.. Hun har skrevet mange bøker i holistisk helse. Hun viser på betydningen av å påvirke sin helse fra manger hold, stressmestring er en del, blant mange. Det er veldig interessant å lære hva hun har å si om hvordan maten og kjemiske stoffer påvirker vår helse. Hun er jo immunolog, og man ser tydelig at det her kan hun.
Jeg tenker at det er viktig å ta være på seg selv på alle mulige måter, og jeg har i flere år arbeidet med det her, for å få en bedre allmenntilstand i kroppen. Man gjør hva man kan.
Det er en del av livslysten å prøve seg frem til hva som kan styrke en.

Ta vare på dere!

2 kommentarer:

  1. Når jeg skriver: " og når gamle følelser kommer opp i dagen, puster jeg meg gjennom dem tils de forsvinner" Da tenker jeg på alle typer av følelser, både de som oppleves som positive og netative, og også neutrale, som kommer sammen med minner, da ser jeg det med de erfaringer som jeg har idag. Det er spennende å se og oppleve den prosessen, som jeg tenker er allmenn mennesklig. Når man ser ting i lyset av den erfaring og kunnskap jeg har idag, så blir mye av minnene en opplevelse av en annen tid, en annen verden. Ting var som det var, og når betrakter jeg ting med den oversikt som man får når man blir eldre. Der og da var man "mitt inne i skogen" og det var ikke mulig å se ting ovenfra. Vi lever livet med de erfaringer vi har der og da, og mye blir improvisajoner, prøve og feile. Vi lærer oss av våre erfaringer. De her perspektivene er en spennende erfaring som vår rikedom av år gir oss.

    SvarSlett
  2. Jeg har samme erfaring som deg med mindfulness og meditasjon, men teknikkene mine er til dels utviklet av meg selv, så jeg skal ikke si for sikkert at jeg bruker mindfulness slik det egentlig er.

    Så jeg skriver under på at det er fine teknikker å lære seg og at flere bør prøve det.

    God lørdag til deg!

    SvarSlett