Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

mandag 18. juni 2012

Liebster Blog AwardNå ble jeg overrasket, rørt og glad!

Jeg har fått en blogaward fra bloggeren Bibbi!  Hun skriver på bloggen Skrotliv, og er en meget viktig og reflektert brukerstemme og skriver mye om psykisk helse. Det er en interessant lesning, som jeg tror, mange kan ha glede av å lese. Tusen Takk, Bibbi!!!
Du finner Bibbis fine blogg her:
http://skrotliv.blogspot.no/2012/06/flere-liebster-blog-awards.html

Jeg har i en lengre tid hatt funderinger kring å gi Bibbis blogg mere oppmerksomhet på bloggen min. Hun skriver meget reflektert om traumer, mobbing, negativ erfaring fra norsk psykiatri og så videre. Hun er en meget viktig brukerstemme, som vi alle burde lytte til. Altfor ofte kommer ikke viktige brukerstemmer frem i lyset. Derfor er det viktig at vi lytter når vi nå har en god brukerstemme som har livserfarenhet og distanse til hva hun har vært med om. Hun tar opp viktige temaer fra flere perspektiver. Det er en viktig grunn til at jeg nå ønsker å gi en blogaward til Bibbi!

Du kan finne mye god lesning her på hennes blogg:
http://skrotliv.blogspot.no/
Hvis du tar imot prisen, skal du:
* takke for prisen og linke til meg (fordi du fikk prisen av meg)
* lime inn Liebster blogaward-ikonet hos deg
* gi prisen til 3-5 blogger med 200 eller færre følgere, som du synes fortjener denne prisen
* legg igjen en kommentar på bloggene du gir prisen tilJeg sier, gjør det dere føler for. Jeg ønsker å vise de gode bloggene deres til flere lesere

5 kommentarer:

 1. Akkurat nå kjenner jeg meg målløs. Tusen, tusen hjertelig takk for prisen, og for at du bidrar til at min brukerstemme kan bli hørt. Jeg har blogget siden i fjor høst, og underveis møtte jeg deg,Anna-Lena, og jeg opplevde at du hørte på det jeg hadde å si. Du er en av dem jeg har møtt her på blogg, som har bidratt til, at jeg kjenner jeg kan puste litt bedre. Stor takk, og en varm klem fra meg til deg.

  SvarSlett
 2. Prøvde å legge inn en kommentar her i sted, men prøver igjen.
  Tusen, tusen hjertelig takk for gode ord om bloggen min Anna Lena. Jeg blir både glad og rørt.
  Det betyr mye for meg, at du bidrar til å løfte frem brukerstemmen, som bloggen min er.
  Underveis har jeg møtt flere, som deler tanker og refleksjoner med meg, og du er en av dem. Jeg føler, at du har virkelig hørt det jeg har å si, og for meg betyr det uendelig mye. Din imøtekommenhet på de tema jeg tar opp, har bidratt til, at jeg får puste bedre igjen. Stor takk til deg,
  og en varm klem fra meg.
  Bibbi

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Bibbi!
   Brukerstemmer er å ta på alvor! Det hjelper andre som sliter, gir en speiling tilbake til helsevesenet og til politikere. Det er veldig viktig med brukerstemmer, ellers blir det ord uten substans når leger og psykologer skal tale pasientenes sak. Du og mange andre gjør en kjempeviktigt arbeide, og det må dere fortsette med.
   Det er så viktig å føle seg tatt på alvor, sett og hørt, og å snakke med noen som gir en rom til å reflektere kring seg selv. Det gir en friere pust, tankene forandrer seg, og skjer en indre "ommøblering" for mange.
   På alle de steder som jeg har arbeidet på har traumer vær et viktig tema.
   Det er trist å lese om at mange opplever å ikke bli møtt der de er. Skjønner politikere hva som blir resultatet når psykiatrien skal spare penger.
   Takk for mange gode ord Bibbi!

   Slett
 3. :D Gratulerer og velfortjent. Synes det er så flott og fint. Det er så mange fine og gode blogger der ute og nu går denne rundt og vi får vite om mange...

  Hyggelig å ha dæ tilbks att.. det har vært stille så lurte vel på hvor du var blitt av.

  Jordsjelv og vulkanutbrudd er mye fortiden, geologisk aktiviteten er kanskje stor og har vedvart en stund. Ganske så skremmende som du sier.

  Ja så er det nu sånn at der det er stor aktivitet er også områder hvor det alltid har vært størst levevilkår, altså for resurser som jorddyrking mm

  Japan er nu spesielt.

  ja tenker på psykologer og slikt. Ja vi e nu ikke akkurat snille med de eller psykriatrien for den sakens skyld, men du e nok ett unntak blitt likevel, så kommer den dagen om du blir frisk nok trur æ nok at mange vil få nyttige råd :D

  KLÆM - ja vi har dæ jo på nett da!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Mhj!
   Jeg skjønner godt at mange reagerer på psykiatrien. Det er ikke alle psykologer og psykiatere som liker å se hvordan psykiatrien ser ut, og hvordan politikere beslutter om besparinger i psykiatrien. Derfor tror jeg det er mange fagpersoner som liker at brukerstemmene kommer frem så mye tydeligere idag.
   Jørgen Jelstad viser i sin bok "De Bortgjemte" hvilke holdninger som finns om ME. Det viser også på en psykiatri som ikke alltid er så lyttende og åpen for pasientens opplevelser. Det her rammer ikke bare de ME syke. Man kan lure på hvor mange psykiatriske pasienter som ikke blir hørt og sett, og tatt på alvor.
   Det er en viktig kvalitetssikring å gjøre en vurdering av pasienten. Det skal lede til en diagnose akkurat som i somatikken. Men hva skjer om den som sliter får minmalt med timer for behandling". Man klær av pasienten og setter en merkelapp, men behandlingen kanskje ikke blir aktuell. Da er jeg redd at diagnosen blir enda en merkelapp, i tilegg til hva som har skjedd individen tidligere i livet. I slike fall blir psykiatrien en retraumatisering for den hjelpetrengende.
   Brukerstemmene trengs!

   Slett