Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

tirsdag 13. januar 2015

Sukker og sykdommer.

Jeg fortsetter å lese Sanna Ehdins bok med stort interesse.
Hun skriver om sukker og de skadelige konsekvenser det har for vår helse.
Når man spiser for mye sukker øker risikoen for å dø for tidlig, men langsom med gradvise forandringer. Det merkes ikke før etter mange år.
 Sukker er et stoff er gir avhengighet som nikotin og heroin. Jo mer man spiser jo mer vil man ha. Det kan være vanskelig å slutte og vi er forskjellige til å bli fast i en sukkeravhengighet.
Vi har ulik arvelighet for sukker, og den kan forsterkes med et høyt karboinntak når man vokser opp. Det innebærer sukker eller søtt kan trigge et sug etter mat akkurat som en drink trigger avhengighet. Man må derfor unnvike alt søtt etter mat og det som trigger og nøye balansere med mat og ernæring.

Sukker gir ernæringsmangler! Det stjeler viktige mineraler ut ur kroppen for å brytes ned. Sukker senker opptak av kalsium og magnesium. De trenges for viktige prosesser i kroppen som for eksempel oppbygning av bein og tenner og for å aktivere enzymer og energiproduksjon.

Når man øker mengden sukker i kroppen forbrukes mer krom, og det ser man hos mange diabetikere har mangler på krom. Det medfører at mineraler ikke kan fungere godt i kroppen.

I følge en vitenskapelig definisjon skulle raffinert sukker i forskjellige former ikke få lov til å finnes, ettersom det er en gift som stjeler ernæring fra kroppen. Det er en nytelsesprodukt som gir avhengighet, skriver hun.

Sukkeret har dokumentert negative effekter.
*Sukker kan årsake for lavt eller for høyt blodsukker.
*Sukker hemmer immunforsvaret.
*Sukker er betennelsesfremmende og øker risiko for kreft.
*Sukker kan utløse depresjon.
*Sukker kan gi soppinfeksjon.
*Sukker kan bidra til osteoporose.
*Sukker påvirker proteiners struktur og gir dårligere opptak av protein og blodproteiners evne å transportere.
*Sukker kan gi høyere blodfetter og LDL-kolesterol i blodet.
*Sukker gir har sammenheng medutvikling av degenerativesykdommer (diabetes, demens, njursvikt).
*Sukker gir mindre elastistet i vævnader og ødelegger blodets mikrokapilærer og det gir øker aldringsprosessen, gir grått hår og rynker.
*Sukker gir hyperaktivitet, uro, konsentrasjonsvansker og økt temperament hos barn.
*Sukker gir kalk i årer og hjerte-karsykdommer.
*Sukker kan gi hodepine og migrene.
*Personer som spiser mye sukker har tre ganger så stor risiko å utvikle Parkinsons sykdom jamført med de som spiser mere passe mengder. (Hva det nå er...)
*Sukker årsaker hull i tenner.
*Morens sukkerkonsumsjon i graviditeten kan påvirker fosterets tilvekst.


Jeg lurer på hvor mange som kjenner til de her skadevirkningene av et høyt sukkerforbruk. Noen av punktene kjenner nok de fleste til. Jeg synes for min del av mange av de her punktene virker avskrekkende, og når marginalene er små på grunn av kronisk sykdom, blir det et lett valg.

Jeg kan virkelig anbefale Sanna Ehdin Anandalas bok "Nya sjalvlakande manninskan". Man får mye å tenke over når en leser boken.
Man kan bestille den her:
https://www.tanum.no/_nya-självläkande-människan-sanna-ehdin-anandala-9789187371004

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar