Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

tirsdag 9. september 2014

Selma spa

I går kom vi hem etter en 2-døgns besøk på Selma spa i Sunne, Värmland. Jeg smiler stort bare jeg tenker på Sunne.

Det er velvære på mange plan. Et vakkert rom å sove i. Underbart god mat. Svømmebasseng med god temperatur. Boblebad som gir varme og massasje. Muligheter til å trene, kondisjon, spinning, yoga, styrketrening samt turmuligheter sommer og vinter.
I tillegg kan man prøve massasje, ansiktsbehandling, pedikyr og mye annet.

Det var en god miljø der det var gode muligheter til å sitte eller ligge i behagelige stoler. Stemningsfull belysning og levendelys.

Når det er så store valgmuligheter er det lett å skreddersy sine aktiviteter slik at man får gode dager. Det koster penger å være der, men det er vel verdt å spare penger til. Det her er en helsefremmende miljø og helsa er det viktigste vi har. Nå er det ikke alle som har råd til noen dager på spa og det er synd når man tenker på at alle kan behøve kople fra hverdagen og bare nyte her og nå. Jeg tenker på de som har familiemedlemmer som er kronisk syke og som ønsker de kunne hjelpe mer for sine kjære. Kanskje friske familiemedlemmer ønsker å gi en gave til sine syke kjære. Det her kan kanskje være noe?


Det her er en god plass for en vel behøvd time-out. Man er koplet fra hverdagen der hjemme. Tanker om hva som behøves bli gjort legger man bak seg. Nå blir fokus på å nyte livet nå, ikke siden.


Nå treder lystmetoden frem. Bade, spise, hvile, svømme, sitte og bare fokusere på pusten og hjernen får hvile. Jeg valgte å ikke lese noen bok, selv om det er avkoplende. Det var viktig å ikke motarbeide den behagelige fred og ro følelsen og den gode hvile det gir. Nå var det tid for meditasjon.

 
Når man befinner seg i en behagelig miljø der fokus er velvære, da blir tv og internettfasta helt naturlig.
 


Det ble en time-out som på en måte ble time-in. Når man spiser god mat eller sitter i boblepoolen blir det ikke så stor plass for det som var og det som kommer. Med et unntak: det her ønsker jeg å gjøre flere ganger. Det er det her jeg trenger.
Jeg har oppdaget svømming er en form av meditasjon. Når jeg flyter, da flyter også mine tanker sin egen veg. Når en beveger seg langsomt skjer noe i kroppen. Det blir som å gi kroppen en signal om å ta det med ro.
Likeså kan det å danse få opp energinivået. Alt til riktig tidspunkt.


Det er en studie i opplevelser, som man altfor lett mister kontakten med som voksen når man føler mye ansvar og må tjene penger for å klare hverdagen. Det vekker det indre barnet som synes det her er gøy, jeg vil ha mere gøy. Smilet blir større og større for hver time som går. Velværehormonene vekkes til liv og det styrker kropp og sjel.

 
Det handler om å gi seg selv tid og rom til lek og improvisasjon for å finne en god balanse mellom arbeide og lek, lettsinn mot alvor, latter sammen med det daglige fokus med ansvar og hverdagslige ting.

 
 
De her hvilestolene var helt underbare å ligge i. Her kunne man ligge og å bare være, lytte på musikk og å se på alt det vakre rundt omkring.

 
Vi kan finne mye fine plasser ute i naturen der man kan finne sin egen fredelige plass. Man kan også leke seg frem til hvordan man skal skape sin kraftplass i hjemmet. Man kan gå ut fra den opplevelse man søker inne i seg selv, for å leke seg frem til forhåpentlig en god avslapning og harmoni. Det kan bli en personlig kraftplass.
 

Kanskje man kan finne sin hvileplass, der øynene søker seg ut til lyset som reflekterer det indre lyset i oss.


Kanskje kan vi i møte med fredelig vann bare flyte med, hvile i seg selv i kontakt med naturens naturlover.


Ibland kanskje vi trenger vegvisere for finne en veg videre i livet.

 
 
Med den her utsikten når en sitter og drikker te eller spiser lunsj, smaker maten ekstra godt. En utsikt kan trigge minner og følelser i det indre.
 
 
Jeg velger å ikke tenke så mye på sykdommer akkurat nå. Jeg gir meg den hvilen for å komme sterkere igjen senere. 
 
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar