Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

tirsdag 19. august 2014

Marianne Williamsen om vårt samfunn idag.

Jeg er inne i en periode med mye kontemplasjon over livet og meg selv. Jeg tenker åndelighet er en viktig del i oss, uansett hva vi tror på. For meg handler det om å lytte på mye forskjellig og ta til meg det som berør meg i mitt indre. Åndelighet er ikke bare om å sitte og meditere og å be en bønn eller flere. Det er ikke nok å meditere og å sende ut et lys til verden. Vår åndelighet gir uttrykk i oss selv, familien, vennekretsen, på arbeidsplassen, der vi bor, i politikken, i samfunnet, i utrikespolitikken og så videre. Det påvirker våre liv hver eneste dag.
Det høres ut som en deilig egotripp å bare fokusere på det lyse, og å føle seg god. Men hvordan skal vi finne ro og harmoni, når vi vet folk lever i krigssoner, et helvete på jorden, sulter, fryser, lever i skrekk fordi det er krig og de har ikke noen mulighet å komme unna.
Hva er det for samfunn barn vokser opp i idag? Hvordan blir det for alle de som ikke er født ennå?

Marianne Williamsen er en interessant dame. Hun underviser i A Course in Miracles. Jeg hørte henne for første gang for 20 år siden og hun har inspirert meg til mange gode refleksjoner.

I den her videoen snakker hun om det samfunn vi lever i idag. Hun tar for eksempel opp den økonomiske og sosiale urettferdighet som er i USA idag.
Hun er også kritisk til de fordommer som rammer skadelidende i samfunnet, og den overtro som sier at det er individets eget ansvar at de har det som de har det. Hun sier at det kan være deres karma som gjør at de er i en vanskelig situasjon, men at det er vår karma å hjelpe dem!

På den måten handler vår åndelighet om hvordan vi lever våre liv, vårt indre gir seg uttrykk i hvordan vi agerer.


Den her YouTube filmen er på omtrent en time., men timen går fort.
Hun er jødinne, og viser en helt annen veg enn Israel gjør idag.
Har hørt henne si at både israelerne og palestinerne er traumatiserte.
Har lest om uro rundt jøder i Europa, men  vi må skille mellom enkeltindivider og den israelske stat.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar