Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

onsdag 2. juli 2014

Sommervisen

Idag har vi sol og varme. Det er underbart å sitte på terrassen, høre musikk, lese litt på Internet, plukke visne blomster i hagen, og annet som får en å må godt. Iblant sitter jeg å hører på alle lyd som jeg assosierer med sommer.
Det her er en dag det er lett å føle glede, bare en går ut fra huset. Det trengs ikke noe mer enn det.

Når jeg hører på Idas sommarvisa, tenker jeg på Astrid Lindgren. Hadde vi ikke hatt Astrid Lindgren, da hadde vi ikke hatt den her sommervisen.
Jeg tenker at den her sommervisen, er mer en nasjonalsang, enn "Du gamla, du fria".
Idas sommarvisa går inn i dypet, til en tid i begynnelsen av livet, en tid når man opplevde en magisk verden. Når man fører den magiske verden med sommerfølelser, kan det ikke bli noe annet enn et stort smil.

Astrid Lindgren var en helt spesiell og klok menneske. Vi er nå flere generasjoner som har vokst opp med hennes verden, "Vi Saltkråkan", Pippi, Emil i Lønneberga (en landsby som finns på riktigt), er det som jeg vokste opp med. Det kom flere eventyr etter det, og de barn som ble etter meg, har hatt tilgang til hele hennes verden. Vi har vært heldige.

Når Astrid Lindgren var 90 år, ble hun valgt til Årets Svensk i Sverige. Hun hadde fremdeles sin Astrid humor, og i sin tale der hun takket svenskene sa hun blant annet. Hun sa blant annet at når hun som var gammel, halvblind, halvdød og halvgal kunne bli valgt til årets svensk, da var det best å ikke si det til noen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar