Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

torsdag 10. april 2014

Om nevroinnflammasjon og ME forskning.

me-foreningen.com kan man finne mye spennende. Nå leser jeg på innlegget Ny forskning: Neuro-inflammasjon påvist - ME-Betegningen styrket!

I Japan skjer det spennende forskning på ME pasienter. Et litet urklipp fra ME-foreningen:

"Japanske myndigheter har i mange år bevilget store beløp til forskning på utmattelse som følge av søvnproblemer/-mangel som et befolknings-problem. De har jobbet med å: 1) forstå hjerneområder og systemer som overfører signaler i hjernen (nevrotransmittersystemer) og som forårsaker sanseopplevelsene utmattelse og kronisk tretthet, 2) utvikle ulike metoder og skalaer for på en kvantitativ måte vurdere omfanget av utmattelse, 3) utvikle dyremodeller med ulike årsaker til utmattelse, 4) avdekke molekylære/nevrale mekanismer for utmattelse hos mennesker og dyr, 5) finne opp ulike metoder eller terapimuligheter for kronisk utmattelse og kronisk utmattelsessyndrom og 6) utvikle matvarer og legemidler som kan brukes for å kvitte seg med utmattelsen.
For å styrke forskningen og utvikle kunnskapen, er det blitt etablert et nytt senter for helsevitenskap og innovasjon knyttet til universitetet i byen Osaka, juli 2013. Dette senteret har som formål å få til et samarbeid mellom brukere – industrien og akademia slik at pasientene skal få en bedre livskvalitet."

Hva de per i dag har kommet frem til? Jo, " Dokumentert nevroinflammasjon en rekke steder i hjernen betyr at det foreligger en encefalitt.
Ordet encefalon = Hjerne
Ordendelsen –tt = inflammasjon/infeksjon"


Jeg har selv fått erfare at jeg hatt en skjult kron periodontitt i mange år. Ingenting av det her kom frem i utredning, ikke hos leger og ikke hos tannleger. Men når jekselen ble trukket ut var inflammasjonen helt synlig. Det trengtes ikke noe mikroskop. Derfor kan man ikke med automatikk si psykisk når vi ikke finner noe i utredning.
Joda, jeg veit at psyke og soma er et. Likevel må vi spesifisere symptomer og plager for å finne ut hva vi skal behandle.
Det skal bli meget spennende å høre fortsettelsen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar