Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

mandag 7. oktober 2013

Minnas tankar og mine.

Jeg har i noen dager lest en spennende blogg skrevet av Minna som er en svensk dame som fått en innsikt at hun er shopoholic og at hun må forandre sin atferd for å redde økonomien sin. Det setter i gang en meget dynamisk prosess som får henne å se over sitt liv. Hun har en toppsjef arbeide i en konsern i Stockholm og tjener mye penger. Hun beveger seg i et miljø i Stockholm der mange tjener mye penger, og som samtidig har et meget høyt forbruk. Hun arbeider meget mange timer i uken, har mye ansvar og mye stress for hvordan hun skal redde foretaket. Det inngår også mye utenlandsreiser i arbeidet, men nu føler hun på en indre frustrasjon og en ønske om å være mer hjemme hos sin sønn og sin kjæreste.
Hun skriver anonymt i bloggen, og det er nok derfor hun kan være så personlig i bloggen. Man får følge med henne i hennes indre prosesser og hvordan det leder til de valg som hun kommer til å ta i sin indre reise og kamp med sin indre shopoholic. Når hun innfører kjøpestopp, kommer mange følelser opp i lyset. Hun sliter med angst. Hun gjennomskuer den fasadebygging som er vanlig i den miljø der hun befinner seg. Hun tar seg nå tid til å føle på hva hun selv vil med sitt liv. Hva er det som hun har trykket ned når hun har arbeidet mye, gjort karriere, og brukt mye tid til shopping.
Hun skriver at hun er født med en sølvskjed i munnen. Det er et uttrykk som jeg assosierer med mye penger, og det stemmer med det hun skriver om sin familie. Det innebærer ikke at alt har smertefritt i livet, livet rammer oss alle. Jeg får også andre indre bilder om sølvskjeen når jeg leser hennes blogg. Hun får lære seg at ting er mulig, bare en arbeider hardt nok. I sin omgang med toppskiktet i Stockholm, får hun også mange gode råd om hvordan man kan lykkes med utfordringer og med penger.
Når hun begynner å ta tak i sin økonomi (sitt liv) går hun strategisk og systematisk til vegs. Hun leser boken "The Secret" og tar inntrykk av det å fokusere på å sette opp et mål og å fokusere på det positive, samtidig som hun tar tak i problemene. Det ser for meg ut som at hun setter opp et mål og fokuserer på de konstruktive løsningene, samtidig som hun er i de smertefulle følelsene. Hun benekter altså ikke, noe som man lett kan få for seg når mange snakker om positive tanker.
Hun går på det små stegens veg samtidig som hun setter opp forskjellige delmål og mål for å komme ut ur det økonomiske kaos hun er i.
Hun skriver noen ganger om å ikke ta på seg offerkoften, og i stedet ta ansvar for sitt liv. Jeg vet gjennom å lese blogger om psykisk helse at offerrollen blir feil for de som vokst opp i et voldelig hjem. Det blir kanskje bedre å si at det er lett å overveldes av maktløshet og å gi opp, og at en motkraft til det blir å bestemme seg for å gå inn i kampen, med konstruktive mål, og å tørre å tro at det går bra. Det er naturligvis veldig individuelt hvordan man klarer det. Hvis man tenker på hvordan det er for et barn å vokse opp i et voldelig hjem, der føler seg maktesløs og heller ikke har den psykiske og fysiske modningen å møte problemene med, er det lett å tenke på hvor mye indre floker begrenser de indre resursene.
Det er også spennende å lese om hvordan hun mistrives i sitt hjem, men tar til seg positiv tenkning der hun skal lære seg å like sitt hjem. Måten hun løser det på er å rydde opp og rense ut ting hun ikke liker eller trenger lengre, og samtidig som hun tar frem de ting som hun liker. Jeg tenker at også her tenker hun konstruktivt og gjør det beste av det som har nå. Hun får inspirasjon fra Feng Shui og det hjelper henne videre. Jeg tenker at også her kan begrepene om positiv tenkning kan være misvisende, når det mer handler om indre strategier og indre verktøy.
Det er også meget interessant å lese om hennes intervjuer fra Sveriges mest fremgangsrike business menn, om hvordan de tenker om hvordan man skal få fremgang med sin hverdagsøkonomi.

Jeg kunne skrive mere om hennes veg, men velger å stoppe her. Jeg tenker ikke ta spenningen fra alle de eventuelt kommer å lese hennes blogg. 
Når man ser Minna bak fasaden ser man en flott dame med mye å gi oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar