Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

søndag 25. august 2013

Toxic sugar?

Når mange blir syke av maten, må vi ta oss tid til å lære oss mer om hva som gjør oss syke slik at vi kan gjøre mer bevisste valg. Det finns en god grunn til at www.kostdoktorn.se er Sveriges største helseblogg. Dr. Andreas Eenfeldt har skrevet boken "Matrevolutionen" og jeg må si at han har valgt en treffende titel på boken. Jeg fant den her videoen på hans blogg Fantastisk video om socker och fetmaepidemin.

Hans kommentar om lavfettråd: "Fettsnåla råd leder till ökat intag av socker. Som exempel nämner man bland annat sötad lättyoghurt – ”Man kan lika gärna äta godis” säger professor Crowley. Och sådan godis-yoghurt nyckelhålsmärks av Livsmedelsverket i Sverige!"

En annen viktig kommentar i samme blogginnlegg:
"Kolhydrater - > Insulin -> Fetma
Vad är problemet med socker och andra snabbsmälta kolhydrater? För mycket av dem leder till onormalt höga nivåer av det fettlagrande hormonet insulin i kroppen. Det får din kropp att vilja lagra för mycket fett."


Vedrørende matindustrien skriver Andreas:
"Men det är hopplöst att förvänta sig en lösning därifrån – det kommer aldrig att hända. Läs den utmärkta nya boken ”Salt, Sugar, Fat” och du kommer att inse varför. De KAN inte själva sluta producera lönsam skräpmat – då övertar ett annat företag deras marknadsandelar.
Hela livsmedelsindustrin måste tvingas till förändringar."

Det tror jeg Andreas har helt rett i. Matindustrien er avhengig av inntekt, og aksjeeierne vil ha vinst. De kommer ikke drive med veldedighet. Det samme må man vel si om legemiddelindustrien.
Det er opp til oss å tenke selv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar