Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

torsdag 3. mai 2012

Lightning Process - Another View (part 1)Det her gir en annen bilde av LP, enn hva vi ser i markedsføringen av densamme i Norge.
Jeg synes helsepersonell skal huske på at det ikke finns noen vitenskaplige studier som viser på at LP har noen effekt som behandling av ME syke. Det finns et stort mørkertall på ME syke som ikke hadde noen effekt av LP, og det finns til og med de som ble mye dårligere etter LP.  Det er ikke alle ME syke som trenger stressmestring, selv om de også finns. Det er positivt med alle som opplever å få hjelp, hvor de enn har fått det. Det som interesserer meg er alle de som ikke har fått hjelp, og der LP coacherne møter den her kritikken med om de ikke har forstått kursen riktig eller om de ikke har gjort "processen" rett. Det interesserer meg å lese om LP coacherne svarer de ME syke at de trenger oppfølgning på LP kursen, når de ikke har blitt bedre eller til og med blitt dårligere etterpå. Det er å ta store ord i sin munn, med tanke på at de ikke har vitenskapligt grunnlag for de her synspunkterne som presenteres som sannheter.
Det finns mange flere variabler å forholde seg til når det kommer til hvordan mennesker er skrudd sammen, og derfor blir det feil når man overselger stressperspektivet. Jeg har kontakt med mange ME syke, og er det noe de er flinke på så er det mindfullness aktiviteter.
Det finns også andre måter å få ner stressnivået i kroppen, og eksempler på det er yoga, qui gong og meditasjon. Det er gamle velbeprøvde metoder. Hver og en får finne sin egen veg, og lytter man til sitt indre da finner man sin egen veg. Hvis man ikke gjør det får man prøve seg frem. Det absolutt viktigste for å komme i kontakt med sitt stille rom er å få aksept og forståelse fra sin lege og andre når man er syk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar