Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

mandag 15. august 2011

Ingvar Carlsson om Utøya og tiden etter mordet på Olof Palme.Jeg glemmer aldri når jeg fikk høre at Sveriges statsminister Olof Palme var murdet. Det var en sjokk og det føltes uvirkelig. Det tok noen sekunder før jeg skjøntes at Olof Palme var død. Mine tanker gikk ofte til Ingvar Carlsson.. Jeg lurte på hvordan det føltes å ta over etter Olof Palme. Over natten var hans liv helt forandret. Hele Sverige var i sjokk! Det var også en tid for å se på nyhetene på tv i time etter time. Hvem hadde gjort det her? Hadde politiet noe spor? Gang på gang fikk vi høre hvordan Palme føll sammen bredvid sin kone, Lisbeth Palme, og hvordan hun snudde seg om og såg rett på murderen. Gang på gang fikk vi se hvorr murderen sen sprang for å rømme fra plassen. VI fikk se blodsporene etter Palme på tv. Det hadde virkelig skjedd! Palme hadde vært trygg. På kvelden han ble skutt hadde han sagt til sine sikkerhetsvokter at de kunne ta fri for kvelden. Tilsammens med sin kone gikk han bort til kinoen, og hadde tenkt å gå hjem etter at de hadde skilt lag med deres sønn. De kom ikke langt og på sekunder var alt forandret!  Et liv hadde gått brutalt til ende. Det var en sjokk for Lisbeth Palme som var der, for deres sønner, Ingvar Carlsson, og andre medarbeidere og for hele Sverige. Det var som å våkne opp til en ny verden! Ikke noen var forberedt på det her! Palme mordet har blitt utredd i mange år, og vi får ikke noen svar. Det er en gåte vi alle får leve med!
Det finns ikke noen mulighet å tenke seg hvordan det her har vært for Ingvar Carlsson. Det er bare han som har vært i dem "mokkasinene". Han er også en helt annen type enn Olof Palme. Det kan ikke være enkelt å ta over etter den store politikeren Olof Palme, som var kjent over hele verden. Det var Carlsson som fikk stå som statssjef i Sveriges største krise sen.... ja... skudden på maskeraden i 1792. Den svenske kongen Gustav den tredje ble myrdet. I Sverige hadde det vært fredelig lenge.
Derfor blir det interessant når Carlsson gir råd til de ungdomer som overlevde Utøya og som tenker å fortsette som politikere. De skal bare være seg selv! De skal utvikle seg selv!
Hvis det er noen som vet det, da er det Ingvar Carlsson.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar