Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

tirsdag 9. august 2011

Bakteppet.

VI har sett på store uroligheter i England de siste dagene. Det er ikke så lett å se hele bildet når en får det her rapportert i media. Det finns sikert som alltid ellers et dyp i det her som i en kort resume ikke blir så begripligtt. Da blir det interessant å lese en svensk blogg, som drivs av Torbjørn Sassersson . Han skriver at mainstream media mest beskriver symptomene, og ikke forklarer grunnen til at så mange gjør opprør nå.

"Väldigt många av ”ungdomarna” som protesterar är intellektuella och politiskt upplysta medborgare som via Internet fått kunskap om hur samhället sugs ut i en allt högre grad av företags- och bankvärldens profitörer. I samhällsdebatten talas det högtravande om vikten av privatisering och globalisering, fina ord som kommit att beskriva vad som egentligen är privat och global utsugning av samhällen och stater.


”Ungdomarna” har genomskådat detta. Många har insett varför priserna för mat och boende skenar, varför allt kostar mer, varför de inte får jobb trots höga utbildningar. Vad som är värre är att folk i allmänhet och i allt högre omfattning förstått hur samhällets vanliga medborgare var de som räddade bankerna genom ”bail-outs”. Folk har insett att banker inte är fina och viktiga samhällsinstitut utan aktiebolag vars primära syfte är vinst och inget annat. Sök själv på banker på Ratsit. Det finns inte en bank som inte är ett aktiebolag."

Det er penger som styr og menneskelige verdier har kommet mer og mer i bakgrunnen. Når jeg leser det her får jeg tanker om hva som har skjedd i Norge den siste tiden. Hvem tjener på en stor strid mellom kristne og muslimer? Konflikter øker når det er økonomiskt vanskelige tider. Det er ikke noe nytt. Kanskje man gjør hverandre til syndebukker, når vi burde se oss omkring. Hvem tjener på om vi gjør vanlig folk til syndebukker, enten det er ungdomer eller folk fra en annen kultur? Det her blogginnlegget vekker mange spørsmål. Hvem tjener på at tempoet øker i samfunnet, og at kraven om økt tilvekst fortsetter uten at media begynner å syne det her i sømmerne? Hva om de her ungdomerne har helt rett, selv om metoden ikke er helt riktig?

Sassersson fortsetter: "För många läsare kan denna artikel tyckas dra förhastade slutsatser, men kunskapen om hur samhällsmedborgarnas frihetsgrader inskränks och hur banker och andra företag tar över världen har länge varit kända inom en intellektuell subkultur som med hjälp av internet skapat en internationell folkrörelse mot företagskontrollerad korruption. NewsVoice har i en serie fristående artiklar och video-klipp illustrerat denna process."

ABB og mange andre er helt grunnlurede! De har satset på feil konflikt og hvem tjener på det?
Ikke ofrene på Utøya i hvert fall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar