Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

onsdag 30. mars 2011

Når man gav kostråd sluttet man å tenke på hvordan kroppen er skrudd sammen.

Etter at jeg i august 2009 begynte å følge med på LCHF debatten på svenske blogger, har jeg sett at den ene eksperten etter den andre har begynte å gi støtte for at det er sundt å spise naturlige fetter og at vi skal passe oss for raske karbohydreter. Den svenske avisen skriver om hvordan fett ble farlig og nå er sundt igjen. Det her er interessant. Det har begåtts et stort mistak og det er nok fler enn vi tenker oss som har betalt prisen. Mat er signalsubstanser og informasjon til kroppen. Aktuell forskning viser at en del mat gir oss lavgradige betennelser i kroppen og at annen mat er betennelseshemmende. Sukker, stivelse og transfetter er noe av de matvarer som gir betennelser. Med andre ord får vi et dårligere allmenntilstand i kroppen, og blir mottagligere for andre sykdommer. Det er med andre ord mer enn stress, og negative tanker som svekker kroppen. Det forskes i Lund på de kjemiske tilsetningsstoffer som finns i maten, og glutamat er en av de stoffer som man studerer. Det her har også konsekvenser for helsaen.

Det skjer akkurat nå en revolusjon og et paradigmeskifte i når vi ser på sammenhengene kost og helse.

"Forskningen som de fettsnåla och kolhydratrika kostråden baseras på har visat sig otillräcklig eller till och med förvanskad, i synnerhet just den forskning som gjorde att fett utmålades som en bov för 30 år sedan.

Fettets skadlighet har helt enkelt överdrivits och de nya kolhydraternas påverkan på kroppen och hälsan underskattats.
– Egentligen är det vanlig fysiologi. Mycket kolhydrater gör att du får ett svängande blodsocker som går upp och ner. Det höjer ditt insulin och det är inte bra för dina blodkärl. Vi borde ha tänkt mer fysiologiskt, säger Johan Frostegård, överläkare och professor i medicin vid Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset.
– Det som är nytt för människan är de snabba kolhydraterna.
– I gamla läkarböcker rekommenderas diabetiker att äta lågkolhydratkost. Men sedan slutade man tänka på hur kroppen fungerar och förlitade sig mer på studier."
Les mere på: http://www.expressen.se/halsa/1.2373695/sa-blev-fett-farligt-och-nyttigt-igen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar