Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

tirsdag 29. mars 2011

Hver fjerde svensk...

Sanna Ehdin, forfatter og dr i immunologi, forteller om lavkarbo kost. Hun har selv gått over til lavkarbo mat og skriver om hvordan det påvirker henne helsemessig. Hun har ved et par tidligere anledninger fortalt om at hun har mindre probrem med sin omfattende dysleksi etter av hun begynte å spise mer fett.
Nå har man i Sverige gjort en undersøkelse om svenskers matvaner og det er meget interessant lesning.

"Otimal har låtit göra en undersökning av Svenskars matvanor gällande fett och kolhydrater rapproterar LCHF-pionjären Annika Dahlqvist på sin blogg. Resultatet visar 23 procent äter åt "LCHF-hållet", och ca fem procent äter ren LCHF.

Det är ju fantastiskt bra! Speciellt med tanke på att Sverige är enda landet i Europa där antalet överviktiga och diabetiker minskar… Lite världsledande alltså och en milstolpe i matutvecklingen. Dvs. ledande bland de utvecklade länderna som har råd med industrimaten - ja. För tyvärr ökar diabetes och metabolt stort i Indien och Kina, världens största länder. Kina har fler överviktiga än USA nu…"
Les fortsettelsen på: http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/var_fj%C3%A4rde_%C3%A4ter_lchf

Det er ille at de kostråd vi har fått i mange år er skaldelige for vår helse. Jeg tenker også på min gamle far som har diabetes, hatt både hjerteinnfarkt og stroke, og symptomer som følger i det her. Han får også de gamle kostråden i helsevesendet, og har fått det i mange år siden han fikk diagnosen.
Jeg kan ikke la være å tenke at han kanskje hadde hatt en bedre livskvalitet idag, hvis han hadde fått andre kostråd.
Det kan se slik ut når man følger med i den nye forskningen. Sikker kan man ikke være, men tankerne kommer fra og til.
Men det her er interessant for kommende generasjoner. Med nye kunnskaper, nye muligheter...

På Sveriges største helseblogg kan man lese mere om lavkarbo kost og hvordan den påvirker helsaen:
http://www.kostdoktorn.se/

Det er mange som er sinte nå etter at de blitt friske etter for eksempel diabetes, hjertekar sykdommer med mere, etter at de sluttet å følge myndigheternes kostråd. Nå viser det seg at de gamle kostråden står på ustø vitenskapelig grunn. Folk har begynt å tenke selv, og mange er meget interessert i hvem som har betalt forskjellige studier på mat. Det pleier næmlig å påvirke resultaten.
For noen år siden fikk en ekspert på det svenske livsmedelsverket (tilsvarende mattilsynet) sparken på grunn av at han fikk lønn av margarinindustrien! Han hadde anbefalt svenskerne å spise margarin og at det er sundt for helsaen.
Svenskene velger nå hellre det naturlige smøret, enn det kjemisk fremstilte margarinet. Det har lett til at margarin industrien har begynnt med å gjøre mere reklame for margarinets "sunnhet".
Sivilingengøren Gunnar Lindgren forteller på youtube meget beskrivende om den prosess de vegetaliske fetterne går gjennom for å se ut som smør. Det er ikke noe som jeg vil ha i min kropp. http://www.youtube.com/watch?v=M2mbzMgsFz8

Norske myndigheter anbefaler at folk skal spise lettmargarin...aj, aj, aj...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar