Velkommen til min blogg!

Søken til fred og ro gir kraft og livskvalitet!

onsdag 28. juli 2010

Strømavbrudd og avstengt vann.Når vi bestemte oss for å kjøpe en leilighet i Tyrkia, hadde vi allerede tenkt på å kjøpe leilighet andre steder. Vi hadde tanker om Frankrike og Spania men kommet frem til at det ble for dyrt for oss. Vi ønsket ikke å ta på oss så store lån. Når vi reiser mellom flyplassen pg leiligheten i Alanyaregionen kommer gledestårene i øyene. Vi valgte med andre ord rett plass for vår investering. Vi får se et annet Tyrkia enn hva vi før gjorde på hotell. Det elektriske systemet er ikke så stabilt som her. Helt plutselig kan strømmen være borte i flere timer. Er det vinter og kyligt kan det være lurt med en alternativ varmekilde, og mange tyrkere har en vedovn. Vi kjøpte oss en gassovn, og vi har gassplater å lage mat og te på. På sommeren kan det bli varmt uten air-condition og det er fremforallt på natten, som vi føler det mest. Søvnen rammes av for høy varme. På dagen kan man alltid bade, i havet eller svømmebassenget.

Når vannet forsvinner føles det litt mere spesiellt. Hvis det tar mer enn en dag før vannet kommer tilbake, føles det ikke så godt. Ikke kunne dusje, og vaske seg. Når vi ska spyle på do må vi bære vann fra bassenget og opp til tredje etasje der vi bor, for å kunne spyle. Kommunen arbeider på dette så det blir bedre, og har blitt bedre.

Allikevel trives vi veldig godt i vårt Tyrkiske hjem. Når vi kan sitte på vår balkong og se ut mot havet som ligger 1 km bort, da føler vi at livet er godt!

En sang om kjærlighet:
http://www.youtube.com/watch?v=p4nE4obRKns&feature=related

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar